7 de set. de 2013

ACHU WITH YELLOW SOUP

Hoxe degustaremos este plato que tanto comín, e creo que vou acabar farto del, mais está riquísimo.

Ingredientes: cocojam (tubérculo mistura entre pataca e cebola), planten (eses plátanos), carne de terneira, hocoberry (berros raros), especias, limestone (pedra caliza!!), aceite de palma, sal.


O primeiro é pelar os cocojam e poñelos a cocer cos planten.


Ao mesmo tempo pónse a cocer tamén a carne de terneira.


Unha vez cocidos os primeiros pélanse definitivamente e procédese a machacalos ata conseguir unha masa, utilízase o "mortard pistle" ou algo así, xa o tedes visto en miles de documentais.


Unha vez cocida a carne engádense o aceite de palma, sal, especias, o que da o color amarelo que é a pedra caliza, si pedra caliza. Por outra banda cócense os berros e saltéanse co aceite de palma.


Para comelo dáselle a masa forma como de cunca e dentro a sopa coa carne, os vexetais fora, como se amosa na imaxe.


Isto cómese cas mans, bon proveito!!

2 comentarios:

  1. Sacas as patacas das sacas, ásalas nas brasas, acórdaste??? jajaja. Ten boa pinta!

    ResponderEliminar
  2. juijui, se te va a poner cara de planten...

    ResponderEliminar